Grön smoothie m. grönkål, spirulina och ananas

IMG_0877

 

Dagens mellanmål blev denna gröna smoothie toppad med bipollen och gojibär. Det är så enkelt att variera gröna smoothies. Jag brukar tänka att jag börjar med en bas som gör smoothien krämig och mjuk, det kan exempelvis vara banan, cashewnötter eller avokado. Sen vill jag gärna ha frukt i, och det kan vara precis det du har hemma,  exempelvis ananas, kiwi, banan, äpple, päron osv. Frukten gör smoothien lite sötare och kan dämpa det beska i de gröna bladgrönsakerna. Det gröna kommer in genom spenat, svart- eller grönkål, mangold, eller annan typ av sallad. Om man vill kan man därefter boosta med lite extra grönt (bl.a. alger) i pulverform – spirulina, kelp, vetegräs.

Recept: 1 banan, 3-4 cm ananas, en stor näve grönkål, 1 tsk spirulina (bipollen och gojibär till topping)

Tillagning: Mixa alla ingredienser och toppa med något gott om du vill.

Leave a comment