Nanaimobitar

IMG_0829

Jag söker ständigt inspiration från flertalet bloggar och böcker när det kommer till recept. Detta recept hittade jag i denna e-tidning(som är gratis) och var tvungen att prova. Så fort en kaka eller maträtt har starka färger(och dessutom lite gömda grönsaker i) så känns det mycket roligare att baka och äta den. Tydligen är Nanaimobitar en vanlig kaka i Kanada, och kan både ha grön,rosa eller annan färg på fyllningen. Detta recept är då en variant av dessa med mer näringstäta ingredienser. Resultatet blev super, men precis som de flesta andra kakor jag gör så är de väldigt mäktiga.

Recept: Botten– 1 dl mandlar, 1 dl riven kokos, 1 krm salt, 1 dl russin, 2 msk kakao. Fyllning – 3.5 dl cashewnötter(blötlagda under natten), 0.5 krm salt, 1 krm pepparmintextrakt, 0.5 msk vaniljpulver, 0.5 dl kokosolja, 1-2 msk agavesirap, 85 g spenat. Chokladlager – 1 dl kakao, 1 dl kokosolja, 1-2 msk agavesirap.

Tillagning: Botten – Mixa alla ingredienser väl och tryck ut i en form(ex. springform) om ca 20 cm. Fyllning – Mixa alla ingredienser till en slät konsistens och smaka av med pepparmintsextrakt(jag behövde ca 1 tsk istället för 1 krm) och sötning. Fördela smeten jämt ovanpå bottenlagret. Ställ in i frysen. Chokladlager – Smält kokosoljan och blanda ner kakao, smaka av med sötningen. Häll sedan chokladen på kakan och ställ in i frysen igen. När översta lagret stelnat kan du ta ut och skära i rutor, eller om du allt eftersom du ska äta kakan tar ut den och skär en bit. Ät gärna dem efter att de stått i rumstemperatur en stund.

One thought on “Nanaimobitar

Leave a comment