Broccoli-, rödkål- & palsternackasallad m. avokadodressing

IMG_0801

 

 

Till lunch igår blev det en enkel sallad och nypressad juice till. Juicen består av rödbeta, morot, äpple och ingefära. Receptet passar till två portioner.

Recept sallad: 1 broccolihuvud, 1 palsternacka, en bit rödkål, 5 cm purjolök, 0.5 dl pumpakärnor

Tillagning: Skär palsternackan i ett fåtal större bitar. Lägg dem i en mixer/matbredare och pulsa för att få småbitar(du kan även riva den). När det kommer till broccolin vill vi i detta fall bara ha topparna, så skär bort det översta av broccolihuvudet(stammen kan du använda i ex. juice eller wook) och blanda med palsternackan. Rödkålen och purjolöken ska strimlas tunt och blandas med de andra ingredienserna samt pumpakärnorna.

Recept dressing: 1 avokado, 1 dl cashewnötter, 1 dl vatten, 1 tsk lantbuljong(jag använde citrongräs & chili från René Voltaire), saft från1/2 citron och 1 stor näve persilja

Tillagning: Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt, citronsaft och eventuellt en vitlök(eller andra kryddor).

Till serveringen kan du ringla lite olivolja och vinäger på salladen.

2 thoughts on “Broccoli-, rödkål- & palsternackasallad m. avokadodressing

Leave a comment