Till lunch igår blev det en enkel sallad och nypressad juice till. Juicen består av rödbeta, morot, äpple och ingefära. Receptet passar till två portioner.
Recept sallad: 1 broccolihuvud, 1 palsternacka, en bit rödkål, 5 cm purjolök, 0.5 dl pumpakärnor
Tillagning: Skär palsternackan i ett fåtal större bitar. Lägg dem i en mixer/matbredare och pulsa för att få småbitar(du kan även riva den). När det kommer till broccolin vill vi i detta fall bara ha topparna, så skär bort det översta av broccolihuvudet(stammen kan du använda i ex. juice eller wook) och blanda med palsternackan. Rödkålen och purjolöken ska strimlas tunt och blandas med de andra ingredienserna samt pumpakärnorna.
Recept dressing: 1 avokado, 1 dl cashewnötter, 1 dl vatten, 1 tsk lantbuljong(jag använde citrongräs & chili från René Voltaire), saft från1/2 citron och 1 stor näve persilja
Tillagning: Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt, citronsaft och eventuellt en vitlök(eller andra kryddor).
Till serveringen kan du ringla lite olivolja och vinäger på salladen.
Den ser lite godare ut än dina gröna 😉
LikeLike
Du tänkte på juicen? Du får gärna smaka den i helgen om du vill 😉
LikeLike