Blåbär-, päron- & lakritsremmar

IMG_0796

Efter många timmar i ugnen blev dessa remmar klara, och otroligt goda blev dem! Sega, något syrliga och svårt att hålla sig borta ifrån. De innehåller dessutom endast tre ingredienser! Receptet finns här. Bloggen, som är skriven av Evelina, ger oerthört mycket inspiration, glädje och fina bilder.

Recept: 2 päron, 2 dl blåbär, 2 tsk lakritsrotspulver

Tillagning: Mixa alla ingredienser och smaka av. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper(eller liknande). Sätt in i ugnen på 50 grader och låt stå tills de torkat, men ej är krispiga. Klipp sedan remsor som kan rullas ihop(som på bild) och förvara i en burk. För mig tog det ca 15 h (hade inne dem under natten), men för Evelina tog det ca 5-6 h så det kan skilja sig rejält mellan olika ugnar. Dock hade jag säkert kunna ta ut dem några timmar tidigare om jag varit vaken. Blir de för krispiga, låt de stå i en burk så segar de till sig efter ett tag.

One thought on “Blåbär-, päron- & lakritsremmar

Leave a comment